Tunnustan: Olen seurannut tätä ohjelmaa edellisillä kausilla. Viime kaudella siinä oli vielä jotain mielenkiintoista ja koukuttavaa: Esa A sekä asukas-vaihto. Tämä kausi on pelkkää sekoilua, ryyppäystä, irstailua ja turhan jauhantaa. Tätä kautta olen katsonut yhden Talk Shown, kahden pää-lähetyksen ja lehtijuttujen verran. Apua, jos suomen nuoriso on oikeasti tätä tasoa!! 

Kaikki tuntuu nykyään olevan normaalia: homous, lesbous, ryhmäseksi, ryyppäys, roskaruoan syöminen, huumeet, työttömyys...Yhdelläkään kilpailijalla ei näytä olevan kummoista koulustusta saatikka sitten työpaikkaa. Missä on uskollisuus, parisuhteen kunnioitus, avioliiton kunnioitus, rehellisen työn tekeminen, opiskelu, vanhempien ihmisten kunnioitus, säädyllinen kielenkäyttö, ahkeruus? Eikö hauskaa voi olla ilman alkoholia, onko se ainut syy juhlaan ja iloon kun sitä saa? 

Näiden kilpailijoiden vanhemmat mahtavat olla ylpeitä jälkikasvustaan. Itse häpeäisin silmät päästäni ja tuntisin epäonnistuneeni täysin kasvatus-tehtävässä, jos oma lapseni menisi tuollaiseen roska-ohjelmaan. Esa A viime kaudella oli piristävä poikkeus: uskollinen, lojaali, fiksu, koulutettu, absolutisti, sekä hyvä tarinankertoja. Hänestä nämä Suomen toivot saisivat ottaa mallia! 

Täytyy miettiä, minkälainen koti on näillä kilpailijoilla kuten esim. Ksenia, Eetu, Marika, Wilhelmiina? Mikä on mennyt pieleen? En väitä, että vanhemmat olisivat täysin vastuussa, mutta suuri osuus vanhemmilla on. Onko ura mennyt vanhemmuuden edelle? Rahasta on tullut kuningas? Entä sitten, kun koko elämä on käytetty työhön ja kuolo korjaa? Mihin ne rahat menevät? Ei niitä käsittääkseni mukaankaan saa. Tänne ne jäävät, kuten kaikki muukin omaisuus. Olisiko sittenkin ollut järkevämpää olla läsnäoleva äiti/isä ja kartuttaa henkistä pääomaa rahallisen sijaan?

Ihmisten pahoinvointi ja oireilu on jokapäiväistä. Rikollisuus, luonnottomat ilmiöt, luonnon katastrofit, sairaudet ja työttömyys on lisääntynyt. Mitä minä, pieni ihminen, voisin asialle tehdä? Minkälaiseen maailmaan olen lasta saamassa? Onko tämä maailma menossa vieläkin sairaampaan suuntaan? Kaikki Raamatun ennustukset ovat jo käyneet toteen, silti ihmiset väittävät ettei Jumalaa ole. PAKKOHAN Jumalan on olla olemassa! Kuka olisi muka voinut keksiä Raamatun omasta päästään? Miksi monet ihmiset aavistavat kuoleman läheisyyden? Miksi monet ovat sanoneet nähneensä enkeleitä? Raamatun tapahtumista suurin osa on tieteellisesti todistettu oikeasti tapahtuneeksi. 

Jumala on ainut toivoni. Välillä kun olo on toivoton ja yritän selvitä tässä toivottomuuden maailmassa, kuuntelen hengellisiä kappeleita. Niillä oloni helpottuu. Tajuan, että joskus tämä hulluus loppuu ja kaikki on puhdasta ja kaunista. Jotkut väittävät, että on hullua uskoa Jumalaan. Vielä hullumpaa on olla uskomatta. Kokeile Jumalaa, hän vastaa sinullekin aivan varmasti. Minun rukouksiini on vastattu sadannet, ellei tuhannet kerrat. Ei se kaikki ole sattumaa. Monesti tunnen, että näin asian kuuluikin mennä.

Siihen en usko, että lapsettomuutemme olisi Jumalan tarkoitus. Jos niin olisi, miksi alkoholistit ja narkkarit sikiävät?  Enkä ole katkera siitä, että kävimme kalliin ja rankan hoidon läpi. Tästä opimme taatusti taas jotain arvokasta ja osaamme myös arvostaa lastamme eri tavalla. En väitä, etteivätkö lapsen luonnollisesti saaneet vanhemmat arvostaisi, mutta ehkä kuitenkin tässä on eroa. Tämä lapsi syntyy, jos niin on tarkoitus. Yksikään ELÄMÄ ei ole turha. Erikoisia tuntemuksia ei vielä, 5 päivää siirron jälkeen, ole. Nyt vain odotellaan, päivä kerrallaan...